כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2008 | 23:10 | מאת: qp

רציתי לדעת למה מומלץ לאכול דגים לצורך הורדת כולסטרול אם ערך הכולסטרול בדגים כל כך גבוה (סרדינים 130 מ"ג, סלמון 60 מ"ג ) וכד'. האם אכילת כל אלו, אינה מעלה דווקא ת הכולסטרול?

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2008 | 20:09 | מאת:

שלום, מה שמעלה כולסטרול בדם הוא לאו דווקא כולסטרול במזון, נהפוכו, בשנים האחרונות הבינו שתרומת הכולסטרול במזון לרמות כולסטרול גבוהה בדם זניחה יחסית ולרוב מייחסים את הבעיה לנטיה גנטית בשילוב אורח חיים לא בריא הכולל תזונה עתירת שומן רווי, טרנס, השמנה וחוסר פעילות גופנית. בדגים שציינת יש שומן מסוג אומגה 3 הנמצא כמועיל בהרודת טריגלצרידים בעיקר ופחות כולסטרול אך עוזרים במניעת חמצון כולסטרול המהווה בעיה ועל כן מומלצים מאוד. בברכה, דנה

18/07/2008 | 16:00 | מאת: l

האם מותר לאכול מנה בשרית (שניצל עוף, קציצות וכו') וגם ביצה באותו יום? האם זה מעלה את הכולסטרול?