סיבים והספיגה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/06/2008 | 13:16 | מאת: חיה

דנה שלום| אני בת 50 ויש לי אוסטאופרוזיס, אני מעוניינת להגביר את צריכת הסידן שלי . אני נוהגת לאכול יוגורט ומוסיפה לו גרנולה. אבל לאחרונה שמעתי שהסיבים התזונתיים בגרנולה מורידים את ספיגת הסידן בגוף אני מעוניינת לדעת האם זה נכון. בתודה מראש חיה

לקריאה נוספת והעמקה
23/06/2008 | 13:36 | מאת:

שלום חיה, אכן סיבים תזונתיים וחומרים נוספים בצומח מורידים ספיגה של סידן, ולכן רצוי לצרוך את מוצרי החלב ללא סיבים. בברכה, דנה

23/06/2008 | 13:59 | מאת: חיה

דנה שלום| אם כך באיזה אופן אפשר לצרוך את הגרנולה בכדי להגביר את צריכת הסיבים? האם ניתן להוסיף פירות חתוכים או ירקות ליוגורט כדי לשפר את טעמו של היגורט. בתודה מראש חיה.