2 פרוסות גבינה צהובה 5% האם מנת חלבון? לדנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/06/2008 | 13:11 | מאת: חוה

ענית לי אבל לא הבנתי כיצד לחשב. כתבת 6 גר' חלבון, 100 גר' = מנת חלבון. לא הבנתי כיצד לחשב. ולמה אני שואלת: יש כאלו שאומרים שפרוסה אחת של גבינה צהובה 9% או 5% = מנת חלבון ואילו עתה נאמר לי ששתי פרוסות של גבינה 5% = מנת חלבון לעומת פרוסה אחת של 9% = מנת חלבון. חשוב לי לדעת מה נכון כדי לא לפגוע בתהליך הירידה/שמירה על המשקל כי התחלתי לאכול 2 פרוסות גבינה צהובה 5% באופן קבוע. אודה מאוד מאוד על עזרתך ותשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2008 | 14:09 | מאת: גריבלדי

כנסי למחשבון שבקישור ותבדקי כמה חלבון בדיוק יש בפרוסת גבינה צהובה- http://www.goleango.com/calorie-calculator.php

13/06/2008 | 07:25 | מאת: חוה

13/06/2008 | 10:42 | מאת:

שלום חוה, מנת חלבון לרוב מוגדרת כ- 6 גר' חלבון וכ- 70-100 קק"ל. אם המטרה היא לרדת במשקל אז חשבי את כמות הקלוריות ואל תתייחסי לחלבון. אם פרוסת גבינה צהובה רגילה מהווה מנה אחת של חלבון כי מכילה 6 גר' חלבון כו-90 קק\"ל, אזי גבינה צהובה לייט 9 או 5 אחוז היא בערך 1.5-2 פרוסות, כי מבחינה קלורית זה כ- 100 קק"ל אבל מבחינת חלבון זה יותר. החישוב הקלורי משתנה בגלל ירידה בתכות השומן שהתרומה הקלורית שלו גבוהה יותר מחלבון. בברכה, דנה