כולסטרול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1. הומלץ לי על ידי דיאטנית לאכול דגים עקב בעית כולסטרול. בכל מקום ראיתי שסלמון מומלץ מאוד. יחד עם זאת, במפרט של המרכיבים כתוב כי הסלמון מכיל 50 מ"ג כולסטרול לכל 100 ג. האם זה לא הרבה, האם זה טוב? 2. מה לגבי בישול בתנור של מאכלים בשמן זית, האם "מותר" לי?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, כל מוצר מן החי מכיל כולסטרול ברמה כזו או אחרת, בוודאי שישנם דגים רזים יותר מסלמון, אך היתרון של סלמון הוא בתכולת אומגה 3 יחסית גבוהה. אמנם אומגה 3 יעיל יותר בהורדת טרגילצרידים, תרומתו לעלית הכולסטרו נמוכה יותר ולכן ניתן לצרוך ממנו, 1-2- בשבוע ולגןן עם מזונות אחרים כגון בשר בקר רזה, עוף והודו וכן דגים אחרים. ניתן להשתמש בשמן זית בבישול וניתן גם לגוון עם שמן קנולה. חשוב לזכור כי בטיפול תזונתי לכולסטרול הגבלת כולסטרול בתפריט היא חלק יחסי קטן לעומת הגבלת שומן רווי. בברכה, דנה