פיצוחים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/05/2008 | 14:32 | מאת: שלומית

האם בקליית פיצוחים (שקדים, אגוזים , גרעינים, קשיו וכו') מאבדים אלה את ערכם התזונתי כמו: סידן, ברזל, אבץ... והאם במידה ניכרת? או שרק השומן בהם הופך לרווי - פשוט איני יכולה לאכול אותם בלתי קלויים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
17/05/2008 | 14:37 | מאת:

שלום שלומית, הקליה גורמת לאיבוד חלק מהויטמינים אך לא מינרלים שציינת. הקליה פוגעת באיכות השמן החד והרב בלתי רווי, אך לא הופכת אותו לרווי אלא למחומצן. בברכה, דנה