היי, שאלת המשך.....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/05/2008 | 09:32 | מאת: שחר

אני לא הבתי למה את אומרת שפירות לא קשורים לתחלואה מוגברת? הרי ידוע שפירות מכילים הרבה סוכר ולכן מגבירים את הסיכוי לשבץ , התקפי לב ,לחץ דם ועוד.... למה נהוג היה להגביל את כמות הכולסטרול במזון בדיאטות ? הכי כולסטרול זה דבר חשוב ובטח שכאשר אוכלים ביצים לא מקבלים LDL או HDL באופן נפרד אלה שניהם מיוצרים בגוף בריא וחשובים ליצורי הורמוני מין ועוד..... למה ממליצים על שמנים מהצומח ולא על שמנים מהחיי שהם הרווים בפחמנים ? הרי שמנים מהצומח עוברים יסורים רבים עד שמגיעים לשולחן וגם זולים יותר באותם סיבות. לאומת זאת חמאה או שומן בקר נחשבים למעדני בריאות בגלל תכולת השומן האכותית שבהם . האם את רואה שבעתיד ההמלצות התזונתיות של ארגוני הבריאות ישתנו לטובת תזונה דלה בסוכר ויותר עשירה בשומן ?

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2008 | 09:40 | מאת:

שלום שחר, אכילת פירות אינה מעלה תחלואה, אני לא מדברת על אכילת 20 פירות ביום, אלא משהו מאוזן כגון 3 מנות פרי ביום, שזוהי ההמלצה נכון להיום. אמנם פירות מכילים סוכר, אך זהו סוכר טבעי לא מעובד ולכן נמצא פחות מזיק. ברור שאצל אנשים הסובלים מרמות סוכר גבוהות וטריגלצרידים גבוהים יש יותר מקום להגבלה. בעבר היו מגבילים כולסטרול בדיאטה, כבר הרבה שנים שהגישה השתנתה והמגמה היום היא דגש על סוגי השומן, סיבים, ירידה במשקל , הפסקת עישון ופעילות גופנית. לגבי שמנים מהצומח לעומת מן החי, שמנים מהצומח לא כולם מומלצים ובריאים, לדוגמה שמן דקלים עתיר שומן רווי לעומתו שמן הזית והקנולה מועדפים כי אלו מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות שנמצאו מועילות בהורדת תחלואה לבבית. אין המלצה לא לאכול בקר או חמאה, מותר אבל הכל במידה, לא 100 גר' חמאה כל יום, אלא 100 גר' לשבוע. גם שומן צמחי מוגבל בכמותו. כבר שנים ידוע שאין קשר בין אכילת ביצים ועליה ברמות הכולסטרול באנשים בריאים. בכדי לשנות המלצות צריך הרבה מחקרים והרבה שנים, הכל יכול להשתנות, ככה זה במדע, היום נכון ומחר לא, אבל עד שאין הוכחה שסותרת זאת, אנו נשארים בהמלצות המוכחות עד כה. המלצה שלי, לאול מהכל, באופן מאוזן, האול נמצא כאן מסיבה ברורה, שנאכל ונהנה אך תמיד לזכור ולהבין היכן מונח הגבול. בברכה, דנה

15/05/2008 | 10:08 | מאת: שחר

אומנם אני לא מסכים עם זה שיש הבדל כלשהו בין סוכר מעובד ולא מעובד כי בסופו סוכר מעלה סוכר דם ולכן גם מעלה תחלואה. אז בעצם את אומרת שהמלצות של היום לא בדיוק מבוססות ? אגב , נראה לי התעלמת ממה שכתבתי לך על השומן הרווי . בקשר לשומן באופן כללי : אם אנחנו מורידם סוכר בתפריט הרי כמות השומן בתפריט תגדל להרבה יותר מ 100 גרם חמאה בשבוע ? שלא לדבר ממה שכתבתי קודם יתכן וחמאה הרבה יותר בריאה מהשומן הצמחי ואפילו חשובה לבריאות. אגב, בקשר לכולסטרול אני יודע שיש עוד הרבה דיאטניות שנותנות עד 300 מ"ג ביום אבל נותנות לאכול בבוקר קורנפלקס ולחם שעישרים בסוכר . מה את אומרת על זה ?