תחליפים לבשר בתזונה צמחונית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לפני כשנה הפסקתי לאכול בשר מטעמים הומניטריים. אני מתנזר גם מאכילת דגים טריים. אני כן אוכל סרדינים וטונה משומרים וכמו כן מרבה באכילת גבינות ומוצרי חלב. האם מזונות אלו יכולים להוות תחליף הולם לבשר? האם את ממליצה על יותר מביצה אחת ליום בתזונה צמחונית מהסוג שלי? אילו מזונות יכולים להוות תחליף הולם לבשר מבחינת השלמת ערכים תזונתיים חסרים? האם נכונה הטענה כי אגוזים מומלצים בתזונה כזאת? אגב, בבדיקות הדם שלי ערכי ויטמין B12 וברזל תקינים.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יעקב, אין תחליף הולם לבשר. התחליף הסביר הוא דגים וגם מזה אתה נמנע. העובדה שרמות הרזל וה-B12 עדיין תקינים לא אומר כלום, לוקח זמן לפעמים שנים עד שהמאגרים מתרוקנים לכן בדיקת דם חשובה כל 3-6- חודשים. אפשר ביצה כל יום, לא הייתי ממליצה מעבר. בברכה, דנה