יוד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לדיאטנית באילו מזונות ישכמות גדולה של יוד? האם בחלבון ביצה יש יוד? כמה יוד יש בחזה עוף? האם את מאמינה בכך שכמות גבוהה של יוד ובעיקר מוצרי חלב גורמים לאקנה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, תכולת יוד במזונות משתנה ממקום למקום ובהתאם למקורו במים ובאדמה ולכן אין מספרים אחידים. ההמלצה לאוכלוסיה הבריאה היא כ- 150 מק"ג ליממה. ביצה מכילה כ- 20 מק"ג, ובשר עוד פחות. אני לא מומחית לאקנה ואין המלצה כזו ככל הידוע לי. בברכה, דנה