הרהורים ברזילאיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה אם ילידי האמזונס בברזיל אוכלים דרך קבע אגוזי ברזיל ,טוחנים אותם ומשתמשים בהם כקמח, ואוכלים אןתם ללא הגבלה...האם יש להם הרעלות סלניום ?..אז למה אנחנו צריכים להגביל צריכת האגוזים לשניים שלושה?..האם יש עדויות בבני אדם על הרעלת סלניום ? או שזה רק בגלל המספרים ? (כמות הסלניום באגוז ) תודה רבה רעננן
שלום, שאלתך מצויינת אך אין לי תשובה לגבי ילידי האמזונס, האם הם סובלים מהרעלת סלניום. הרעלת סלניום בעקבות אכילת אגוזי ברזיל מתועדת בספרות הרפואית היטב וידועה, זוהי לא אבחנה אחת ל.. אלא אבחנה ידועה, בעיקר לאנשים שלא נחשפו לכמויות כל כך גדולות של סלניום. כנראה שזה בעיקר עניין של חשיפה. כנראה ילידי ברזיל הינם בעל אנזים מפותח יותר לפירוק ונטרול הסלניום או בעלי יכולת הפרשה מוגברת שלו בעקבות שנים של חשיפה למזון זה. הדבר נכון גם לגבי מוצרי חלב וגלוטן, מדינות שאלו נמצאים בחסר, חשיפה שלהם תגרום לאלרגיות, בעוד במקומות אחרים בהם החשיפה היא תדירה הגוף אימץ מנגנונים למיגור תופעות הלוואי. בברכה, דנה
לדנה תודה עננן