תזונה לתינוק בן שנה ושלוש...
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לך... הייתי בהרצאה נהדרת על תזונה שהעבירה דיטאנית קלינית בשם אורלי יונה דרורי. בהרצאה אורלי חשפה אותנו לכמה נושאים שלא היה לנו מושג לגביהם. היא אמרה שחלבון סויה, בניגוד למה שהרוב חושבים, אינו בריא לתת באופן קבוע משום שבחלבון זה יש הורמון נשי שלא אמורים להכניס לגוף ברמה כזאת גבוהה והורמון זה יכול לגרום להתפתחות מינית מוקדמת.אני נותנת לתינוק שלי בן השנה ושלוש סימילאק איזומיל על בסיס סויה בערך 3 פעמים ביום משום שהתגלה לו לפני 3 חודשים חיידק הסלמונלה וזה גרם לו להרבה שלשולים והקאות והמליצו לי לעבור איתו לאיזומיל כי הוא ללא חלב. השלשולים פחתו אבל אין לי מושג אם זה עזר או לו.עדיין לא עבר לו החיידק.האם להמשיך אם האיזומיל או לחזור לסימילאק רגיל אם הסיכון הוא התפתחות מינית מוקדמת בעתיד? אורלי דיברה גם על נושא האקטימל שחוץ מזה שיש בזה הרבה סוכר, זה לא טוב לתת יותר משבועיים, דבר שלא אומרים לנו, משום שאם מכניסים במשך תקופה ארוכה חיידקים טובים במשך הזמן הגוף שלנו ייצר אותם פחות בעצמו.האם לתת אקטימל או לא? בגלל החיידק אני נותנת לתינוק שלי פעמיים ביום פרוביוטיקה באבקה כבר כמעט 3 חודשים.האם להמשיך? כי זה בדיוק כמו העיקרון של האקטימל... שאלה נוספת לגבי שומשום או טחינה- האם זה נחשב למזון אלרגני?באיזה גיל כדאי לתת טחינה? סליחה על כ"כ הרבה שאלות ותודה...
שלום עדי, לגבי שאלותיך הראשונות , איני מומחית לזתונת ילדים ורצוי לפנות לדיאטנית ילדים בשאלות לגבי סוג הפורמולה והפוביוטיקה. טחינה/שומשום נחשבים למזון מאוד אלרגני ולכן רצוי לחשוף תינוקות כמה שיותר מאוחר, לפחות אחרי גיל שנה. בברכה, דנה