שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/12/2007 | 15:33 | מאת: ליאור

שלום יש לי מספר שאלות יש לי היסטוריה משפחתית לסוכרת ,ומחלות לב ,וכולסטרול האם באמצעות מניעה כדרך התזונה אוכל למנוע את האפשרות להיות גם פגועה מכך ב100 אחוז ?? ואם כן מהם הרכיבים התזונתים שעלי להשים לב היטב ברכישת מזון מסוים שמזיקים לגוף כמו מה למשל שומן רווי וכ"ו ועד כמה מהרכיבים מותר לכול היותר בגרמים? ואילו מזונות מותר לאוכל ?? ואילו לא?? האם יחס של כולסטרול של217 ניתן להוריד עי" תזונה ?. ואי צריכת כדורים להורדת כולסטרול ביחס הזה פוגעת בלב או במה? ושאלה אחרת שלא קשורה יש במשפחתי אנמיה ונאמר לי שבקטניות יש לרוב ברזל רב אך יחד עם כול זאת זה לא מיתעכל לי טוב וגורם לעצירות וגזים רבים מה עלי לעשות כדי שזה לא יגרום לגזים??ואני גם אוהבת נורא קטניות אין משהו שמפסיק את הציות והגזים? מאחר ואני יודעת שבבשר אדום יש ברזל אבל זה לא בריא כול כך לאוכל מזה יותר מידי.? מהי התדירות לאוכל בשר אדום בשבוע ? כדי שלא יהיה חוסר ברזל??

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2007 | 17:28 | מאת:

שלום ליאור, אני בהחלט רואה שאת מתעניינת בתזונה נכונה. תזונה נכונה לא לומדים על רגל אחת, לשם כך יש לקרוא הרבה בתחום ולפנות לאיש מקצוע לייעוץ אישי. לצערי במסגרת פורום זה איני יכולה לתת ייעוץ אישי ופרטני. באופן עקרוני תזונה נכונה בהחלט יכולה לעזור למנוע מחולת מהסוג שציינת אך בוודאי לא ב- 100%. זה מאוד תלוי במחלות המשפחתיות כגון דרגת הקרבה וגיל התחלת המחלה וכמובן גורמים נוספים. הדיאטה הנכונה מורכב מדיאטה דלת שומן רווי ועשירה יותר בשומן חד בלתי רווי כגון שמן זית וקנולה, דיאטה מוגבלת בסוכרים פשוטים ועשירה בסיבים תזונתיים נוגדי חמצון ועוד. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והדרכה בנושא. לגבי ברזל בשר הודו ובשר בקר רזה מהווים מקור מצויין לברזל. ספיגת ברזל מהצומח קטנה מאוד. בברכה, דנה