שמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/11/2007 | 22:49 | מאת: אלי

שלום, מתי רצוי להשתמש בשמן זית ומתי - בשמן קנולה, אם מעוניינים, מצד אחד, לקבל כמות ראויה של אומגה 3, שתתרום (בשילוב גורמים נוספים, כמובן) למצב בריאות טוב, ומאידך - בפרט - לשמור על בריאות הלב, רמות כולסטרול תקינות ורמת סוכר תקינה? תודה, אלי

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2007 | 23:19 | מאת:

שלום אלי, בשמן זית וקנולה יש כמות זניחה של אומגה 3, אלו לא מהווים מקור טוב לאומגה 3 . אפשר להשתמש בשניהם, כאשר במצב של טמפ' החדר עדיף שמן זית ובבישול וטיגון עדיף שמן קנולה. שמנים אלו ידועים בתכולת חומצות שומן חד בלתי רוויות ואילו אומגה 3 שייך לקבוצות שומן רב בלתי רוויות. בברכה, דנה