טונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/10/2007 | 22:48 | מאת: שולמית

מהם היתרונות התזונתיים באכילת טונה? האם היא עשירה באומגה 3? האם העובדה כי היא מצויה בפחיות שימורים פוגעת במעלותיה התזונתיות? האם טונה בשמן עדיפה מבחינת ערכיה התזונתיים על פני טונה במים?

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2007 | 19:44 | מאת:

שלום שולמית, טונה משומרת מכילה בעיקר חלבון, חומצות שומן חיוניות, יחסית מעט אומגה 3 לעומת טונה טריה והרבה מלח. טונה משומרת מהווה תחליף חלבוני מצויין במקום בשר,אך לא מעבר לכך. מבחינה בריאותית כאשר מתיייחסים להבט הקלורי עדיף טונה במים, אך אם רוצים להרוויח גם ויטמינים מסיס שומן עדייף טונה בשמן קנולה או שמן זית. בברכה, דנה

25/10/2007 | 22:30 | מאת: שולמית

המון תודות על תשובתך המהירה. ואם יושה לי להוסיף שאלה קטנטונת נוספת, האם סרדינים הינם שווי ערך מבחינה תזונתית לטונה, בעיקר כתחליף חלבוני לבשר, שכן אני צמחונית.