ליקופן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אילו מזונות בכלל וירקות בפרט מכילים את נוגד החימצון ליקופן? האם נכונה הטענה כי הליקופן עוזר למנוע סרטן וכי עוזר במניעת חימצון ה - LDL? האם העגבניה עשירה בליקןפן?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ענת, ליקופן נמצא בעיקר בעגבניות וכל תוצרי העגבניות כגון רסק, קטשופ ועוד. מחקרים מראים כי הספיגה הטובה ביותר היא דווקא ממוצרי עגבניה מבושלים לעומת טריים. יש גם ליקופן באבטיח, בטאטאה, אך בעיקר בעגבניה. נכון להיום מייחסים לו חשיבות בהורדת הסיכון לסרטן הפרוסטטה(ערמונית), מבחינת שאר הדברים ששאלת טרם הוכח חד משמעית. בברכה, דנה