דיגני בוקר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי בy net כתבה : סקר דגני בוקר: מה הכי בריא? ויש מספר דברים שלא ממש בורורים לי בכתבה הם המליצו שם על fiber 1 כמוצר הטוב ביותר בגלל שהוא עשיר בסיבים תזונתיים וללא סוכר. אולם במרכיבים מצויין שהוא מכיל מלבד חיטה מלאה וסובין.. גם מייצבים ציבעי מאכל , שמן תירס ,קרמל אנטו,אספירטיים...... א. כשיש כמות דגולה של סיבים תזונתיים (47) כל ציבעי מאכל, הממתיקים מלאכותים ,שמן תירס.. בטלים? ב. פרוקטוז גלוקוז מלטוז סוכרלוז.. הם סוכרים שלא פוגמים באיכות הסיבים, כלומר הם בריאים , טיבעיים? ג. כמות נתרן נמוכה או גבוהה על מה היא מעידה
שלום ליאם, בכתבה השוו בין דגני בוקר ולא השוו לכלל המזונות, ומתוך כל דגני הבוקר לפי הקרטריונים שקבעו, פייבר 1 נחשב למוצלח ביותר. גם כל שאר דגני הבוקר מכילים את כל החומרים שציינת, או את חלקם, ולכן נחשבים בעיני הכותבים לפחות מומלצים. אף אחד לא אמר שדגני בוקר הינם דבר חיוני ובריא באופן כללי אלא רק מתוך השוואה בתוך קבוצה זו. כל אחד פשוט יכול לבחור לא לצרוך מזונות אלו כלל. שנית, הכמות של כל החומרים שציינת לעומת הכמות האדירה של הסיבים אכן יחסית קטנים. שים לב, לרשימת הרכיבים יש משמעות. הרכיב הראשון ברשימה נמצא בכמות הגדולה ביותר באופן יחסי והכמות יורדת ככל שמתקדמים ברשימה. שנית, לא כל צבעי המאכל בעייתים. כל הסוכרים ששאלת הינם טבעיים פרט לסוכרלוז והם אינם בעייתיים. נתרן הינו המרכיב העיקרי במלח, ככל שכמות הנתרן גבוהה יותר כך המוצר מכיל יותר מלח. בברכה, דנה