שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/08/2007 | 15:35 | מאת: עדן

שלום רב! יש לי כמה שאלות: 1- האם למלפפון הנפוץ בסלטים בישראל, יש ערךף תזונתי ורפואי טוב? כלומר ויטמינים וכו'? 2- קראתי שאומגה 3 נמצא גם בטונה. האם כשאר אני אוכל טונה בקופסת שימורים (למשל- סטארקיסט ויליגר..) יש גם בהם אומגה 3? האם ידוע לך בערך הכמות? - האם ירקות ירוקים מתעכלים באופן שונה מירקות/פירות בצבעים אחרים? האם יש ספיגה של ויטמינים/מינרלים/חומרים חשובים אחרים? פשוט אני זוכר שבעבר בחטיבה המורה ציינה משהו שקשור לעיכול ולירקות ירוקים.

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2007 | 23:16 | מאת: דנה ויינר

שלום עדן, מלפפון אינו מיוחד מבחינה תזונתית, הוא מכיל בעיקר מים ומעט סיבים באופן יחסי. אומגה 3 נמצאת בעיקר בטונה בריאה, הכמות בקופסאות שימורים יחסית קטנה וחסרת משמעות, ואין לי מידע לגבי טונה שנמכרת בארץ. לכל ירק ופרי זמן עיכול שונה, אך אין הבדל משמעותי בין ירוק, צהוב וכו', הצבע ניתן לפי הפגמנטים בו ולזה אין קשר לעיכול. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית