עופות ודגים אורגניים - לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/05/2002 | 14:41 | מאת: רון

נועה שלום רב, נתקלתי בחנות טבע בדגים ועופות קפואים אורגניים אשר מזונם לא כלל אנטיביוטיקה וחומרי הדברה מזיקים אחרים. האם לדעתך כדאי לאכול את הדגים והעופות האורגניים הקפואים או שעדיף עופות ודגים טריים אך לא אורגניים? האם זה משנה בכלל? או במילים אחרות כמה מסוכן לאכול עופות ודגים (מגידול) לא אורגניים? בתודה מראש, רון.

רון שלום! אני מבינה את החשש ממזון אשר גודל בתנאים שאינם טבעיים אבל אסור לשכוח שיש היום מחלות קשות היכולות להיות מועברות דרך בעלי החיים לבני אדם. בדיוק לשם כך הוקם השירות הוטרינרי והוא קובע מהם התנאים הנאותים לגידול וטיפול בבעלי חיים המיועדים למאכל אדם. אני אישית מעדיפה לקנות בשר עם חותמת של השירות הוטרינרי. אם יש כזאת גם על עופות ודגים אורגניים קפואים - מה טוב! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית