גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 19:31 | מאת: רוי

אני לא שותה חלב ולא אוכל שעועית. אז למה יש לי גזים? למה בכלל יש גזים??? מה מקורם???

רוי שלום! בדרך כלל גזים במערכת העיכול נוצרים כאשר מרכיבים תזונתיים שאינם נעכלים מגיעים למעי הגס וחיידקי המעי הם שמעכלים אותם. תוצרי לווי של תהליך זה (הנקרא תסיסה) הם הגזים... נכון שמי שרגיש ללקטוז (סוכר החלב), יסבול מכך. נכון וגם ידוע שקטניות יכולות לגרום לכך (שעועית וחברותיה - אפונה, חומוס, עדשים, פול). ובכל זאת יש עוד מזונות הידועים כ"מעודדי גזים" כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, נבטים, בצל, אספרגוס, שוקולד, ביצים, דגים, בירה ומשקאות מוגזים. דבר נוסף שיכול להשפיע הוא אופן האכילה. אכילה מהירה, תוך כדי דיבור ובליעת אויר יכולה גם היא לתרום לגזים. נועה

03/05/2002 | 20:59 | מאת: רוי

למה אין המרכיבים התזונתיים נעכלים לפני שהם מגיעים לחיידקים במעי הגס?

מנהלי פורום תזונה קלינית