ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 18:00 | מאת: בן

נאמר לי שאי אפשר לקבל את הויטמין הזה מהצומח וחייבים לאכול מזון מהחי. האם נכון? ואם כן, למה הוא לא נמצא במזון מהצומח?

בן שלום! ויטמין B12 מצוי באופן טבעי רק במזונות מן החי. זה כולל את כל סוגי הבשרים, דגים, ביצים, חלב ומוצריו. לפעמים מוסיפים את הויטמין באופן מלאכותי גם למזונות צמחיים כמו דגני בוקר, אבל זאת ללא הואיל מפני שבצורה כזו הוא אינו נספג ביעילות במעי. אם ננסה להתמקד בתפקידו של הויטמין, בעיקר בחשיבותו בשמירה על תאי העצב (ייחודיים לעולם החי...) וביצירת תאי דם אדומים (גם הם קיימים רק בעולם החי), נוכל להבין למה ניתן למצוא את הויטמין רק במזונות מן החי. נועה

10/08/2002 | 09:47 | מאת: אורנה

נועה שלום לגבי מקרה של רמת כולסטרול מעל הממוצע הרגיל (גם הכולסטרול הרע ) ואז ההמלצה החמה להמנע מבשרים אדומים, ואז לאחר שנמנעים תקופה של מס' שנים מתגלה שקיים חוסר גדול בויטמין B12 . איך ניתן לשלב בין שני הדברים ? מאוד אודה לך אם יש בידיך את התשובה . אורנה

מנהלי פורום תזונה קלינית