מאמר על דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 00:44 | מאת: שלמה

להלן קישור למאמר שניכתב ע"י דיאטנית בעלת שם די מוכר - סמדר שיר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1852949,00.html במאמר ניכתב שניתן לאכול כמה שרוצים ארוחות של גבינות 5% וירקות או ארוחות של אורז וסלט , ללא הגבלת כמויות ולא להשמין האם זה נכון? איך יתכן?

שלמה שלום! המאמר נכתב ע"י סמדר שיר. בשום מקום לא כתוב שהיא דיאטנית. הדיאטה ממולצת ע"י ד"ר חרמון (אין לי מידע לגבי מומחיותו בתחום התזונה). מדובר על דיאטה המפרידה בין חלבונים לפחמימות (אני מאוד לא ממליצה על שיטה זו). כל שינוי בהרגלי האכילה שלנו יכול לגרום לירידה במשקל. מכאן, שגם דיאטות שאינן ממולצות (ואפילו מסוכנות), יובילו לירידה במשקל, לפחות בהתחלה. החוכמה היא לשמור על משקל המטרה לאורך זמן. זה בד"כ לא מתאפשר בדיאטות משוגעות ומוגבלות כ"כ (לא בכמויות אבל בגיוון!) כמו שמתואר בכתבה. נועה

01/05/2002 | 08:37 | מאת: שלמה

כלומר מכתבה היא שיקרית ולא נכונה? מה עם אתיקה? איך נותנים לזה להתפרסם בצורה כזו (כאילו מדובר במאמר רפואי)?

מנהלי פורום תזונה קלינית