חטיפי שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/05/2002 | 00:39 | מאת: שלמה

שלום להלן ערכים תזונתיים ל- 100 גרם מחטיף שומשום: פחמימות 20 גרם חלבונים 38 גרם שומנים 30 גרם קלוריות 324 איך זה יתכן בחישוב הקלוריות מערכי הפחימומות חלבונים ושומנים מתקבל למעלה מ- 500 קלוריות ל -100 גרם מה כאן לא בסדר , אם זה שקר איך זה שלא עושים דבר בנידון? אותה תופעה קיימת בכמה מוצרים ובעיקר בחטיפי השומשום והבוטנים (אלו שנימכרים בחנויות טבע למשל) אנא הבהירו תודה

שלמה שלום! אתה צודק בחישוב הקלורי שעשית ואכן חייבת להיות טעות. אם זו טעות תמימה או מכוונת? קשה לומר. יש חוק המחייב פירסום נכון ומדויק של מידע זה ואתה תמיד יכול להתלונן. נועה

02/05/2002 | 15:13 | מאת: שלמה

הדבר כפי שרשמתי חוזר על עצמו בכל סוגי החטיפים הללו, ומה שמפתיע עוד יותר שאלו חטיפים הנימכרים בד"כ החנויות טבע כחטיפי בריאות (אני לא מדבר על סתם ממתקים - לא שזה צריך לשנות) האם אין באפשרותך להעביר את המידע הלאה למישהו שתפקידו לברר את הדבר ולשים לזה סוף? (או שאולי יש איזושהי סיבה שחישוב הקלוריות ע"פ פחמימות שומנים וחלבונים איננו נכון במיקרים אלו - למרות שהערכים של כל אחד כן נכונים) ???

מנהלי פורום תזונה קלינית