ויטמנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/04/2002 | 01:03 | מאת: רונית

שלום! אני צמחונית מזה כשנה, לאחר שהגוף החל לדחות בשר ועוף, אני חוששת מחוסר ויטמין B12 משום שאני מרגישה שהשער שלי נושר, מלבד זאת אני לא נוטלת שם כדורים או משלימים אחרים, אני אוכלת גבינות דגים וביצים. האם רצוי לקחת ויטמינים, איך בוחרים ועם מי מתייעצים?

רונית הי, ראשית לתשובות ואח"כ יש גם לי מספר שאלות שאשמח אם תעני עליהן. הבעיה אינה בהכרח של חסר B12, היות ויש אותו גם בחלב, ביצים וגבינות ויש צמחונים אשר לא מגיעים כלל למחסור. בכל מקרה קל מאוד לדעת בעזרת בדיקת דם מה המצב. נשירת שער יכולה לנבוע גם מחסר אחר - למשל באבץ, או ברזל. מעבר לזה יש עוד רכיבים בבשר כמו קרניטין שמאוד חשובים. באשר להתייעצות, רצוי לגשת לדיאטנית בקופת החולים שלך והיא תוכל לעשות הערכה תזונתית כוללת של הצריכה שלך ולומר לך אם ומה חסר. אותי מדאיגה דווקא ההערה שלך שהגוף שלך דוחה את הבשר והעוף. שתי שאלות לי אליך - ראשית בת כמה את והשניה למה בדיוק את מתכוונת, אלו תופעות של דחיה?

01/05/2002 | 18:46 | מאת: רונית

שלום ד"ר גילה! ראשית אני מודה לך על תשובתך, שנית לשאלותיך אני בת 28 ובעלת מבנה גוף רזה (53 ק"ג וגובהי הוא 1.7 מ'), אין לי בעיקרון בעיות עם אוכל אבל שמתי לב לפני כשנה (כשהתחלתי עם עניין הצמחוניות) שפשוט כל פעם לאחר אכילת בשר ועוף הייתי משלשלת וכאבי בטן עזים, וכל זה היה עניין של תקופה של בערך חודש , חודש וחצי.

מנהלי פורום תזונה קלינית