עשב חיטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/04/2002 | 11:19 | מאת: לואיזה

שלום רב, ברצוני לדעת האם אין הבדל מבחינה רפואית ותזונתית בצריכת מיץ עשב חיטה הבא בצורה קפואה או באבקה. האם יש יתרון ברור לסחיטה יומיומית. כמו כן אודה לכם אם תתייחסו לשאלה נוספת בענין חומרי השימור של פירות יבשים האם יש בהם סיכון לאדם שצורך אותם בקביעות יומיומית ובכמות רבה. תודה מראש על התייחסותכם.

לואיזה למרות שסוגי מיץ עשב החיטה אינן מוכרות לי, ברור שהיתרונות התזונתיים מתרכזים במוצר שעבר מה שפחות עיבוד תעשייתי. שתי השיטות שציינת יכולות לגרום לאובדן כזה. כדאי לקבל מידע מהחברות המייצרות לגבי ערכים תזונתיים הנשמרים במוצר המוגמר. לגבי הפירות היבשים, למיטב ידיעתי השימור נעשה באמצעים טבעיים. כן תתכן נוכחות של חומרי הדברה למניעת נוכחות חרקים במוצר. צריך לבחור מוצר מובחר עם תוויות איכות. כמו כן אפשר לשטוף ולנקות את חומרי ההדברה כמו עם כל פרי אחר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית