עוף ואורז מוקפץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/04/2002 | 14:58 | מאת: שרית

רציתי לדעת כמה קלוריות יש במנה של מסעדה סינית.תאילנדית - מנה של עוף ואורז מוקפץ ((זו אמורה ליהיות מנה בריאה לפי מה שני מבינה), ומנה שמוכרים - מנה לאדם , שוקלת כ- 900 גרם. מצד אחד זו ארוחת צהריים והיא לא כל כך גדולה מצד שני מהמישקל זה נראה לי שיתכן שיש שם המון קלוריות - אז כמה באמת יש ? ולמה אומרים שארוחת צהריים כזו אמורה ליהיות דיאטטית (ארוחה סינית) ?

שרית שלום! קשה לי להעריך תכולה קלורית והרכב אבות המזון במנה שאת מתארת. בכל מקרה 900 גר' זה הרבה וודאי יספיק כמנה יפה לשני סועדים. בעיקרון, שיטת הבישול הסינית אינה עתירה בשומן ושומרת על הערכים התזונתיים. המנות מורכבות מאבות המזון הבסיסיים (פחמימה - אורז או אטריות, בשר - עוף או כל בשר אחר וכן ירקות). לכן זהו מזון מומלץ. נועה

28/04/2002 | 13:10 | מאת: שרית

מה לגבי זה שכל הזמן טוענים שאלו ארוחות עתירות שומן? למה? הגודל שתיארתי זה מה שנימכר כמנה עיסקית לסועד אחד (ובנוסף יש מרק ואגרול) בכל זאת (הבנחה שהרוב הוא אורז) האם ניתן לקבל הערכה לכמות הקלוריות והאם אכן זו ארוחת צהריים מקובלת - שוב זה מה שאנשים אוכלים כמנה

מנהלי פורום תזונה קלינית