יציאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/04/2002 | 14:49 | מאת: שאול

רציתי לדעת האם עצירות מספר מועט של יציאות יכול ליגרום להשמנה , כלומר אם אין הרבה יציאות (פעם בשבוע אולי) , למרות שאוכלים האם זה אומר שיותר נשאר בגוף ויגרום להשמנה או שמה שבכל מיקרה צריך "לצאת" גם אם לא יוצא לא יכול לגרום להשמנה?? (אני יודע שצריך לטפל ללא קשר בעצירות אני רק שואל לגבי האם זה מעיד על כך שהגוף ישמין מאותה כמות אם יש יציאות סדירות או אם לא) תודה

שאול שלום! התשובה לשאלתך היא לא. באופן עקרוני, כאשר מעבר המזון במערכת העיכול תקין, כל המרכיבים התזונתיים במזון, אותם הגוף יכול לנצל, נספגים לזרם הדם. השארית אותה הגוף אינו יכול לנצל ממשיכה במערכת העיכול עד ליציאתה כצואה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית