ירידת מסת השריר ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/04/2002 | 20:31 | מאת: יבגני

שלום. אני כבר כחודש וחצי בדיאטה. בהתחלה התחושה היית נפלאה השומנים ירדו. אני משלב את הדיאטה עם הליכה של בערך שעה ביום. התפריט שלי מורכב בערך במידה שווה מפחממות וחלבונים כשנטיה יותר לחלבונים. בזמן אחרון המשקל ממשיך לרדת אך עדיין נשאר צמיגון קטן סביב הבטן והוא מסרב להיעלם. השאלה היא עם ירידת משקל יכולה לבוא על חשבון מסת השריר ואם כן אז איך מונעים זאת ? תודה רבה מראש על תשובה.

יבגני שלום! על פי איזה מדד אתה קובע את חלוקת אבות המזון בדיאטה שלך? ההמלצה היא שלפחות 50% מהקלוריות יבואו ממקור פחמימתי, עד 30% משומן והיתר, כ - 20% מחלבון. האם כך תפריטך מחושב? דבר נוסף שכמובן יש להבטיח היא כמות מינימלית הכרחית של קלוריות אשר תמנע מצב של פירוק מסת שריר אשר אכן מתרחש אם לא מספקים לגוף די קלוריות (זה מתורגם כמצב חירום אשר מחייב את הגוף לפנות אל מאגריו והזמינים ביותר שהם השרירים ולאו דווקא השומנים). לגבי הצמיגון, אין ערובה שכאשר הגוף כבר מפרק שומנים, הוא יעשה זאת דווקא מאלו המפריעים לנו אסתטית. כאן פעילות גופנית, הן אירובית והן מחטבת יכולה לסייע. נועה

25/04/2002 | 22:19 | מאת: יבגני

תודה רבה על התשובה. התפריט שלי בנוי קצת אחרת נגיד אם אני אוכל תפו"א וטונה אז אני לוקח חצי חצי וכמובן מוסיף ירקות. האם אני יכול להרגיש שיורדת מסת השריר ? האם זה מלווה בתופעות כלשהן ? מה זה מצב חירום של הגוף ? איך להמנע ממנו ? תוכלי לתת איזה תפריט מינימום לדוגמא ? תודה רבה מראש על התשובה.

מנהלי פורום תזונה קלינית