אי אכילת בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/04/2002 | 07:22 | מאת: יוסי

ברצוני להפסיק אכילת בשר מטעמי מצפון. שאלתי , האם זה מעשי מבלי שייגרם לי נזק רפואי כלשהו?

יוסי שלום! בשר נחשב לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (כלומר מכיל את כל חומצות האמינו ההכרחיות לגופינו). גם דגים, ביצים וחלב ומוצריו הינם בעלי ערך ביולוגי גבוה. הרכב חומצות האמינו בחלבון צמחי אינו מלא, כלומר קיים חוסר בחומצת אמינו הכרחית אחת או יותר. ניתן להתגבר על כך על ידי שילוב של סוגי חלבון צמחי אשר יחדיו תורמים את כל ח' האמינו הדרושות. למשל שילוב של דגנים (חיטה, אורז, תירס) יחד עם קטניות (חומוס, עדשים, שעועית). יש עוד מרכיבים שיש לתת עליהם את הדעת כמו ברזל, ויטמין B12 ואבץ, בעיקר אם תוותר גם על שאר החלבונים מן החי אותם ציינתי. אם מוותרים גם על מחצרי חלב, צריך גם להקפיד על צריכת סידן נאותה. לסיכום, אפשר להיות צמחוני, יש בכך יתרונות בריאותיים (פחות שומנים רווים וכולסטרול, יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים), אך גם סכנה לחוסרים תזונתיים, לכן מומלץ ללמוד את הנושא וליישמו בחוכמה. נועה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית