כולסטרול ואוכל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב. יש לי שאלה. יש לי כולסטרול גבוה ואני עושה דיאטה דלת-כולסטרול בהמלצת הרופא. אני יודעת שעליי לאכול גבינות רזות, בשר דל ועוד הבעיה היא לגבי מאכלים שכתוב שהם ללא כולסטרול, אך לכאורה אמור להיות בהם כולסטרול לפי ההיגיון לדוגמא: גבינה צהובה,עוגיות מסוימות, וופלים מסויימים....למרות שבפירוש כתוב "ללא כולסטרול" נראה לי שמאכלים כאלו אמורים להכיל כולסטרול למרות מה שכתוב. חשוב לי לציין שאין לי בעיית משקל ואין לי בעיה לאכול מאכלים "משמינים", חשוב לי רק שיהיו ללא כולסטרול . תודה רבה. נ.ב. האם בסוכר יש כולסטרול?
שלום חנה, ההנחיה של הרופא שלך היתה חלקית ולא מדוייקת, לשם כך עליך לפנות דליאטנית קלינית לייעוץ פרטני. דיאטה להורדת כולסטרול אינה מתרכזת בכולסטרול במזון כמו שהיא מתרכזת בכמות ובסוג השומן המגיע במזון. גבינה צהובה שאינה מכילה כולסטרול, היא אינה גבינה צהובה אלא חיקוי לגבינה צהובה. בכל מזון מהחי יש כולסטרול בכמות זו או אחרת, שכן כולסטרול הינו מרכיב קריטי בבעלי חיים. אכן בוופלים, עוגיות וסוכר ושמנים למיניהם אין כולסטרול אל בעוגיות ובוופלים יכול להיות הרבה שומן רווי, שהוא גורם לא פחות מכולסטרול לשיבוש רמות הכולסטרול בגוף. כמו כן יש לזכור, שמרכיב עיקרי בכולסטרול גבוה שאינו על רקע השמנה וגיל מבוגר, הוא לרוב גנטי, לכן מחייב בשלב כזה או אחר טיפול תרופתי, בנוסף לשינוי אורח חיים. בברכה, דנה