סוכר וסחרחורות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/04/2007 | 11:52 | מאת: ליהי

שלום, הנני בת 28, בעלת משקל תקין (bmi 19), בבדיקות אחרונות נמצא כולסטרול קצת גבוה, סוכר תקין. לאחרונה שמתי לב כי לאחר אכילה של דברי מתיקה, אני חשה סחרחורת מוזרה. האם יש קשר בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2007 | 15:37 | מאת: דנה ויינר

שלום ליהי, לעיתים אכילת מזונות מתוקים מאוד יכולה לגרום לעליה מיידית ודרסטית ברמות האינסולין ולגרום לירידה מהירה בסוכר, דבר שיכול לגרום לך לסחרחורת. התופעה נקראית " היפוגליקמיה ריאקטיבית" והטיפול בה הוא בארוחות קטנות וצפופות על פני היום וכן המנעות מאכילת סוכר פשוט, ממתקים ושתיה מתוקה ודווקא להקפיד על אכילת פחמימות מורכבות כגון לחם, פסטה, דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים וכו'. רצוי לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי לוודא אם אכן מדובר בתופעה זו. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית