נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/01/2002 | 12:54 | מאת: ענת

מזה כשנה אני סובלת מנשירת שיער. בעבר שערי היה עבה מאד וכיום הוא דליל, ומופעים בראשי איזורים דלילים עד מאד. אינני יודעת אם זה קשור לתזונה או לגורם אחר ( רופא עור(. אשמח לעצתכם

ענת שלום, נשירת שער יכולה להגרם עקב סיבות רבות, גם תזונתיות, אבל גם לא תזונתיות. הסיבות התזונתיות היותר נפוצות הן חסרים של מינרלים וויטמינים כגון אבץ וויטמינים מקבוצה B. כמובן שלאחר דיאטות הרזיה מאוד חריפות וטראומטיות, או אם יש חסר בחלבון (מצב די נדיר בחברה "מערבית" כמו ישראל) גם זה יכול לגרום לבעיות נשירה. בנוסף נשירת שער יכולה להגרם עקב מתח נפשי חריף או ממושך, בעיות בזרימת דם לקרקפת, לאחר הריון (יתכן על רקע השינוי ההורמונלי) ועוד. היות ולא ידוע לי מה מצבך אין לי אפשרות לדעת מה סיבת הרקע. ותמיד כדאי גם להתייעץ עם רופא עור. מאחלת לך שתפתרי הבעיה בקרוב.

01/02/2002 | 14:40 | מאת: Cat

יש לי את אותה הבעיה בדיוק התחלתי להסתרק הרבה מאוד כדי להזרים דם לקרקפת ואני לוקחת כדורים שנקראים HR רוטס אמורים לקחת כדור אחד ביום למשך חודשים ובנוסף צריך להפסיק להשתמש בקונדישינר ולחפוף עם שמפו טבעי ומיוחד לנשירה יש הרבה בבתי המרקחת בהצלחה לשתינו :) Cat

09/02/2002 | 14:42 | מאת: שרית

שלום לד"ר גילה, יש לי נשירת שיער , הלכתי לרופא עור ועשיתי כל מיני בדיקות דם (הם היו בסדר) , בסוף רופא נתן לי מולטיויטמין רגיל (תוספת תזונה), לקחתי במשך חודשיים , הנשירה לא פסקה , איך צמח לי שעיר חדש מהר מאוד. עשיתי הפסקה של כמה חודשים לקחתי עוד פעם אותו מולטיויטמין במשך חודשיים. אחרי כמה זמן כבר לא יכולתי לקחת מולטיויטמין כי קיבלתי פריחה בעור , וזה בגלל שהתחילה אלרגיה לויטמין B. עברו שנתיים מאז הפסקת טיפול בויטמינים , וגם היום אייני יכולה לקחת ויטמין B , כי מתחילה אצלי פריחה בעור. מה ניתן לעשות להפסקת הנשירה ?

28/02/2002 | 16:27 | מאת: גיל

האם יש פיתרון (לא דווקא פסיכולוגי) לנשירת שיער עקב מתח נפשי ממושך?

מנהלי פורום תזונה קלינית