תזונה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רציתי לדעת מה עדיף ולמה שיבולת שועל (קוואקר) שבה יש כ - 8 גרם שומן ל - 100 גרם , וללא סוכרים או כמעט ללא סוכרים כחלק מהפחמימות - בזה אני לא בטוח כי לא הצלחתי לוודא ממש (האם זה נכון?) או דגני בוקר - מלאים (לא של הילדים אלה בסיגנון ברנפלקס וכ"ו) שבהם יש רק כ- 4 גרם שומן ל- 100 גרם (לא רווי) אבל תכולת הפחמימות היא כ - 25 - 30 אחוז סוכרים - כך זה בדיגני בוקר ולא אלו שמצופים וכ"ו תכולת הקלוריות ל- 100 גרם למשל היא זהה פחות או יותר בין השניים!!! וגם גודל המנה הנילקחת היא אותו גודל מנה אודה על הסבר
שלום דורון, אין עדיפות בין השניים, כל אחד תורם משהו מעט שונה, למרות ששני המזונות נחשבים לפחמימות, באחד פחות שומן ויותר סוכרים ובשני יותר שומן אך פחות סוכרים, ולכן אין עדיפות בין שניהם, אפשר לשלב. בברכה, דנה
אבל כל הזמן אומרים שגדני הבוקר הם בעיתיים בגלל שיש בהם סוכר וכ"ו ואז מה שנשאר זה למשל הקוואקר אבל בו יש יותר שומן אז אני לא מבין מה כבר נכון כאן או מה כל כך גרוע בגדני הבוקר לפי זה??