בראנפלייקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2007 | 20:25 | מאת: ליאור

שלום רב, יש לי 2 שאלות על בראנפלייקס. א. רשום עליו 26% פחמימות, 19% רב-כוהליות. מה זה רב-כוהליות (פשוטות? מורכבות? טובות? לא טובות?)? מהי המשמעות הפרקטית-בריאותית של נתון זה? והאם ה-19% כבר כלול ב-26% הנ"ל, או שמדובר בשני דברים שונים? ב. רשום עליו 27% סיבים, מתוכם 6% מסיסים. מה המשמעות הפרקטית-בריאותית של מסיסים? תודה. ליאור

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2007 | 10:08 | מאת: דנה ויינר

שלום, הכוונה ברב כהלים שאלו תחליפי סוכר כהליים שתורמים פחות קלוריות מפחמימות רגילות, בערך 2.5 קק"ל לגר' להבדיל מ- 4 קק"ל לגר' של פחמימה פשוטה או מורכבת. כמו כן הם נספגים פחות באופן טבעי, ולכן עלולים לגרום לגזים במערכת העיכול. חשיבותם, שהם תורמים לטעם של המזון בפחות קלוריות. הם מהווים כ- 20% מסך כל הפחמימות, כלומר רוב הפחמימות הינן מורכבות ו/או פשוטות. סיבים מסיסים ידועים בכך שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומייחסים להם תכונות אנטי סרטניות וכן מועילים באיזון סוכר ושומנים בדם. בברכה, דנה

07/03/2007 | 20:54 | מאת: ליאור

ערב טוב לדיאטנית, אבל, מה לעשות, בבראן פלייקס שקניתי רשום 26% פחמימות, 19% פחמימות רב-כוהליות. נתונים אלו אינם מתיישבים עם הסברך לפיו הרב-כוהליים מהווים כ-20% מכלל הפחמימות, שכן 19 מתוך 45 (=19+26) הם, לפי חישובי, כ-42%. האם אני טועה?

מנהלי פורום תזונה קלינית