בראנפלייקס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, יש לי 2 שאלות על בראנפלייקס. א. רשום עליו 26% פחמימות, 19% רב-כוהליות. מה זה רב-כוהליות (פשוטות? מורכבות? טובות? לא טובות?)? מהי המשמעות הפרקטית-בריאותית של נתון זה? והאם ה-19% כבר כלול ב-26% הנ"ל, או שמדובר בשני דברים שונים? ב. רשום עליו 27% סיבים, מתוכם 6% מסיסים. מה המשמעות הפרקטית-בריאותית של מסיסים? תודה. ליאור
שלום, הכוונה ברב כהלים שאלו תחליפי סוכר כהליים שתורמים פחות קלוריות מפחמימות רגילות, בערך 2.5 קק"ל לגר' להבדיל מ- 4 קק"ל לגר' של פחמימה פשוטה או מורכבת. כמו כן הם נספגים פחות באופן טבעי, ולכן עלולים לגרום לגזים במערכת העיכול. חשיבותם, שהם תורמים לטעם של המזון בפחות קלוריות. הם מהווים כ- 20% מסך כל הפחמימות, כלומר רוב הפחמימות הינן מורכבות ו/או פשוטות. סיבים מסיסים ידועים בכך שתורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומייחסים להם תכונות אנטי סרטניות וכן מועילים באיזון סוכר ושומנים בדם. בברכה, דנה
ערב טוב לדיאטנית, אבל, מה לעשות, בבראן פלייקס שקניתי רשום 26% פחמימות, 19% פחמימות רב-כוהליות. נתונים אלו אינם מתיישבים עם הסברך לפיו הרב-כוהליים מהווים כ-20% מכלל הפחמימות, שכן 19 מתוך 45 (=19+26) הם, לפי חישובי, כ-42%. האם אני טועה?