הטיפול ומזון בירידה בצפיפות עצם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/01/2002 | 10:53 | מאת: עדידס

בת 46, במשקל 50 ק"ג בריאה, עוסקת בספורט, מחזור חודשי פעיל. בבדיקת צפיפות עצם נתגלה 84% 1.2 סטיה. מה הטיפול והמזון המומלץ?

עדידס יקרה, הייתי מאוד רוצה לענות לך אבל לא נתת נתונים מספיקים. איזו בדיקה עשית בדיוק ובאיזה אתר (עמוד שדרה, צואר ירך)? כתבי בבקשה גם את יחידת המדידה וסטית התקן המופיעה תחת העמודה T SCORE . בנוסף, מה גרם לך לבצע הבדיקה? האם יש רקע משפחתי של בעיות עצם? ולסיום, את מציינת שאת בריאה, עוסקת בספורט והמחזור פעיל - שזה באמת הכל לטובתך, הייתי רוצה רק לדעת אם את מעשנת. לאחר קבלת כל האינפורמציה אשמח לענות.

21/01/2002 | 08:38 | מאת: עדידס

בבדיקת צפיפות עצם שערכתי על דעת עצמי, עלו התוצאות הבאות: צואר הירך דרוג: T -1.8, BMD 0.712, BMC 3.70 בעמוד שידרה דרוג: T-1.5 , BMD 0.877, BMC 48.38 התוצאה 84%. להלן פרטים על עצמי: בת 46, במשקל 50 ק"ג, גובה 160, לא מעשנת ועוסקת בספורט, המחזור עדין פעיל. שאלתי: על איזה מזון אתם ממליצים וצורת טיפול לאור התוצאות הנ"ל. תודה - עדידס

מנהלי פורום תזונה קלינית