לדנה ויינר או לכל תזונאי אחר!

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/02/2007 | 11:18 | מאת: שוב אני

לא נעים אבל השאלה היא שוב בנושא האורגני. אז כך. הבנו שהכי בריא וכדאי לצרוך אורגני. מצד שני, בתשובה שניתנה כאן נאמר כי עדיף לצרוך פירות/ירקות רגילים למרות ההדברה והכימיקלים מאשר לוותר עליהם כליל. מצד שלישי, מזהירים מפני "פצצת זמן מתקתקת" (נשבעת לכם שזה ציטוט מדויק של חלק מהתזונאים) בצריכת פירות/ירקות מודברים בגלל הנזק המצטבר בגוף. ואנחנו, הציבור הפשוט שבסך הכל רוצה להיות בריא לא יודע כבר מה עושים? אז מה עושים דנה? האם באמת "פצצת זמן מתקתקת"? בתודה מראש וסליחה על הניג'וס.

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2007 | 13:39 | מאת: דנה ויינר

שלום, לאור לימודי בקורס של הדברה, מעולם לא נשמע המושג "פצצה מתקתקת". הסיכון לתחלואה גבוה פי כמה מזיהום אוויר ומים מאשר מהדברה של ירקות ופירות. ישנן הרבה השערות לגבי הסיכון בהדברה ופחות מחקרים המוכיחים זאת. אין הדבר אומר כי אלו אינם מסוכנים לנו, אך כנראה מידת הסכנה אינה משתווה לגורמים מזהמים אחרים, כפי שציינתי בתחילת התשובה. איני יכולה לומר שאורגאני הוא הכי טוב שיש וכדאי לאכול רק אורגאני, כך אני טוענת שיש תזונה לעשירים ואלו יחיו יותר טוב ויותר. לא נעשה מחקר לגבי אנשים הצורכים רק מזון אורגאני ואם אלו בריאים יותר מאלו שצורכים מזון שאינו אורגאני, ולכן נכון לעכשיו אין המלצה לצרוך אורגאני, אלא אם כן זהו רצונך. אני מקווה שבזה עניתי לשאלתך. בברכה, דנה

02/03/2007 | 14:38 | מאת: נעמי

מהרגע שהבנתי את הנזקים שגורם מזון מרוסס, התחלתי לאכול אורגני בלבד, למרות שהמשכורת שלי היא בינונית-מינוס. ציטוט מהספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי: "לגוף האדם אין שום אפשרות להתקיים לאורך זמן במצב בריא ממזון המכיל רעלים. כיוון שחלק מחומרי ההדברה מוחדרים לצמח דרך מי-ההשקיה, כך ששטיפת הפרי או הירק אינה עוזרת - הצמח כולו רעיל. "למרות שעד היום לא נעשו מחקרים רציניים בנושא, אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הכרוניות והממאירות בימינו הוא תוצאה של החקלאות הרעילה. מה שכן הוכח - המזון האורגני מכיל יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר המזון הרגיל".

07/03/2007 | 22:01 | מאת: ליאורה

יש לי 2 שאלות לנעמי. א. האם אינך מזהה את הסתירה המובהקת בין הטענה שציטטת, לפיה "עד היום לא נעשו מחקרים רציניים הנושא (האורגני)" לבין הטענה הנלווית "אין ספק שחלק ניכר מהמחלות הוא תוצאה של חקלאות רעילה"? וכי איך אין ספק כאשר לא נעשו מחקרים רציניים המוכיחים זאת? ב. באיזה כתב עת מדעי ובאיזה תאריך וע"י איזה חוקר הוכח שמזון אורגני מכיל יותר חלבונים וכו'? ולאיזה מדינות התייחסה ההוכחה לגבי תוצרתן החקלאית בהיבט האמור? רק בריאות. ליאורה

מנהלי פורום תזונה קלינית