אכילת לילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/02/2007 | 09:04 | מאת: ענבר

בני בן בשנה ותשעה חודשים ינק עד גיל שנה וחצי, גם בלילה. כאשר הפסקתי להניק הוא היה מתעורר בין היתר מרעב ולכן בתחילה הוא היה אוכל מעדן או קצת קורנפלקס,פעם אחת באמצע הלילה- לא תמיד. זה נמשך שבועיים, הפסיק לכמה שבועות וחזר שוב. חשוב לי לציין שהוא אוכל טוב ארוחת ערב אבל עדיין מתעורר פעמיים בלילה אוכל דניאלה שותה המון מיים(לפעמים צריך להחליף לו פעמיים בלילה) וחוזר לישון,לפעמים אני מנסה למנוע את זה אבל אני ממש שומעת את הבטן שלו מקרקרת(יכול להיות שזה כבר הרגל). מעבר לזה שזה מטיש להאכיל אותו בלילה אני חוששת שפיתחנו אצלו איזשהי הפרעת אכילה.איך ניתן לטפל בזה ולהפסיק את אכילות הלילה?

ענבר שלום! בגיל זה בהחלט חשוב שהילד (וגם אימו!) ישנו לילה שלם. אין כל צורך באכילה לילית (אם כי לא הייתי מונעת שתיית מים). על מנת לטפל בבעיה שנוצרה, כדאי לפנות לאבחון וייעוץ במרפאה רב מקצועית העוסקת בתחום של הפרעות אכילה בילדים. לדוגמא: http://www.wolfson.org.il/Index.asp?CategoryID=126&ArticleID=97 האבחון והטיפול מקיפים. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית