צריכת שמן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/02/2007 | 01:22 | מאת: סילווה

שלום רב, אני בת 47. כמעט איני צורכת שמן, אם כי אני כן אוכלת גבינות ובשר (לא בהגזמה), כלומר שומן ממקור חי שזה לא כ"כ בריא. שמן צמחי נוזלי מגעיל אותי, לכן אני משלימה את החסר ע"י אכילת אבוקדו, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות אך ורק טבעיים ולא קלויים או מטוגנים. אני גם צורכת כדור Omega Life 3-6-9 אחד ליום. שאלותיי אליך הן: 1) ביום שאני אוכלת אבוקדו שלם האם להימנע מפיצוחים? 2) ואם רק פיצוחים, כמה גרם כדאי ליום? 3) האם אגוזי מלך זה אגוזי קליפורניה המומלצים? האם אגוזי פקאן הם פחותי ערך? 4) האם אגוזים יכולים לשמש כתחליף לשמן זית? כי גם שמן זית דוחה אותי וזיתים אי-אפשר לאכול יותר מדיי בגלל המלח הרב שהם מכילים. אני מודה לך מאד! סילווה

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2007 | 16:28 | מאת: דנה ויינר

שלום סילווה, כמות השומן שאת צורכת ביום צריכה להיות תלויה בכמות הקלוריות היומיות שאת מעוניינת לאכול. אין בעיה לצרוך גם אבוקדו וגם פיצוחים באותו היום, השאלה מסתכמת לכמות, ועל כך יש לדון עם דיאטנית קלינית במסגרת ייעוץ אישי. אגוזי מלך וקליפורניה מעט שונים בהרכב, אך ללא הבדל משמעותי והם שניהם מומלצים באותה דרגה כמו אגוזי פקאן. אגוזים אינם תחליף לשמן זית, למרות ששניהם עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות, אך לשמן זית יתרונות שאין לאגוזים ולהיפך. לכן שום דבר לא מהווה תחליף מלא, אך באופן חלקי כן. אפשר לשלב שמן קנולה במקום או טחינה גולמית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית