שמנת וליצוף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, האם שמנת חמוצה היא מקור טוב וראוי לסידן? אם כן, באיזו תדירות שתייתה כרוכה במאזן חיובי של יתרונות מול חסרונות? ושאלה נוספת: מהו הערך הגליצמי של ליצוף? אעיר ששאלותיי נובעות מהעובדה ששני המאכלים הנ"ל טעימים לי, אך עם זאת אני מעוניין לשמור על בריאותי. תודה, אלון
שלום אלון, שמנת חמוצה הינה מקור נוסף לסידן אך לא הטוב ביותר. שמנת יחסית דלה בסידן לעומת מוצרי חלב אחרים, אך ניתן לצורכה במתינות. ליצוף הינו מוצר של חברה מסויימת בארץ, מהסתכלות באתר הליצוף מורכב מפרוקטוז ומצוף צמחים מסויימים ולכאורה מיועד לסוכרתיים ולירידה במשקל. אני לא בחנתי מוצר זה ולכן לא אוכל לחוות עליו דעה. ידוע כי לפרוקטוז יש אינדקס גליקמי נמוך משל סוכרוז (סוכר לבן ) אך הבעיה שפרוקטוז מעלה שומנים בדם מסוג טריגליצרידים ולכן מומלץ להגביל צריכתו, בייחוד לסוכרתיים ולאלו הסובלים מעודף משקל. אני איני ממליצה על מוצר זה כתחליף מלא לסוכר או לתחליפי הסוכר הידועים היום. בברכה, דנה
דנה שלום, משקלי תקין מאוד, ואני רחוק מאוד מלהיות שמן (אף כי יש לי תיאבון חזק), ואינני סוכרתי. השומנים שלי בדם תקינים מאוד, עקב סטטין במינון 10מ"ג שאני מקבל לצורך הורדת הכולסטרול הרע (שאכן ירד, בעקבות הסטטין, מ-130 ל-75). מטרתי - אשר לצורך השגתה המליצה לי הנטורופתית של רפואה משלימה, בייעוץ אישי, לצרוך ליצוף - היא רק לשמור על רמת הסוכר שלי בדם (96), או להפחיתה במקרה הטוב. על רקע זה, האם לדעתך עדיף שאצרוך סוכר או תחליפיו, ולא ליצוף? תודה, אלון