שאלה בנושא וויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/04/2002 | 16:54 | מאת: אבירם

האם זה בסדר לספורטאי אירובי (כ18 שעות אימון בשבוע) לצרוץ בתוספים כ300 יחב"ל וויטמיןD ? (עקב צריכה של vm2000 וסידן ציטראט) בהנחה שהתפריט היומי שלי מורכב מכ3500-4000 קק"ל ביום

13/04/2002 | 00:29 | מאת: ניקולט

עדיף לקבל סידן ביחד עם ויטמין D . לא צריך לקחתו בנפרד.

אבירם שלום! כבר ייעצתי לך לפנות לייעוץ אישי אשר יבטיח התאמה מלאה לעיסוקך הספורטיבי. בכל מקרה, שים לב אם יש ויט' D בתוך תוסף הסידן עצמו. גם במזונות המועשרים בסידן יש תוספת ויט' D. הכי חשוב, אם זכור לי נכון אמרת שאתה עוסק בענף הטריאתלון וודאי נחשף שעות רבות לשמש. השמש היא המקור הטבעי החשוב ביותר לויט' D אותו הגוף מסוגל לייצר בצורתו הבלתי פעילה ובשמש הוא הופך לפעיל. כל זאת מביא אותי למסקנה שאין לך צורך בתוסף נפרד של הויטמין (מה גם שזהו ויטמין מסיס בשומן ואינו מופרש מן הגוף כאשר נצרך בעודף). נועה

14/04/2002 | 21:34 | מאת: אבירם

תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית