כלורופיל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/12/2006 | 12:01 | מאת: שאול

האם באמת יש לתוסף המזון כלורופיל תרומה לבריאות ולמניעת מחלות? האם יש מחקרים תומכים או שללים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/12/2006 | 18:09 | מאת: דנה ויינר

שלום שאול, כלורופורם מקורו בצמחים, ביחוד הירוקים כגון תרד וברוקולי, אך קיים גם בירקות אחרים. הכלורופיל קבל בשנים האחרונות משמעות מחקרית בעיקר בנושא מניעת סרטן, בייחוד סרטן הכבד, מעי גס ועור. המחקרים עדיין בשלבים ראשונים, אך מראים תוצאות שעדיין ניתנות למחקר נוסף. אין המלצה לגבי כמות יומית. ידוע כבר שנים כי אכילת ירקות ירוקים ביחחוד ממשפחת המצליבים כגון ברוקולי מורידים תחלואה של סרטן מעי הגס. את הירקות מומלץ לצרוך בצורתם הטבעית או בבישול קצר של מס' דקות ובאידוי ולא בבישול ממושך. נכון לעכשיו אין המלצה לתוספת כלורופיל, אלא דגש על ירקות ירוקים העשירים בכלורופיל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית