קורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2002 | 20:17 | מאת: פרח נדיר

אני מאד אוהבת קורנפלקס ואוכלת המון סוגים עם חלב 0% שומן ולעיתים אף אוכלת קורנפלקס כחטיף ללא חלב. האם זה משמין ו/או מזיק לבריאות בצורה כלשהי?

11/04/2002 | 22:17 | מאת: adi

היי פרח, הכול משמין תלוי בכמות! אם כבר (גם אני אוהבת קורנפלקס) אז עדיף הברנפלקס. עדי

11/04/2002 | 22:38 | מאת: פרח נדיר

ברנפלקס זה מה שאני אוכלת

פרח שלום! קורנפלקס הינו מזון בסיסי - פחמימה מורכבת. כל עוד אוכלים במידה, (וזה נכון לגבי כל מזון...), לא משמינים. צריך לאכול ביום בערך 12-6 מנות של פחמימה (תלוי במשקל, גובה, מין ופעילות) שיהיו מכל מני מקורות - לחם, קורנפלקס, אורז, פסטה, תפו"א וכו'. חצי כוס קורנפלקס תחשב מנה אחת. היתרונות בקורנפלקס הן שחברות המזון העשירו אותו בויטמינים ומינרלים ולעיתים גם בסיבים תזונתיים. כך שהוא הופך ממש למזון בריאות (לא מדובר על הסוגים הממותקים). אפשר לאכול אותו לבד כחטיף ואפשר גם לבנות ארוחה מלאה שכוללת חלב ופרי. בתאבון! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית