כולסטרול גבוה מאד בגיל 26

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2002 | 20:16 | מאת: אנסטסיה

אני בת 26 ולאחרונה גיליתי בבדיקות דם שיגרתיות שיש לי כולסטרול העומד על 300 שזה מאד גבוה. הסבירו לי שבגילי סביר להניח שהסיבה לכך היא לא בהכרח תזונה. אם כך, מדוע אני מטופלת אצל דיאטנית? כיצד ניתן לברר מהי הסיבה לכולסטרול הגבוה? יש לי גנטיקה של כולסטרול גבוה במשפחה אם כי באופן אישי לא היו לי בעיות בעבר. כיצד אפשר לטפל בכך? האם תזונה נכונה יכולה לפתור את בעיית הכולסטרול גם אם היא לא המקור לבעיה?

11/04/2002 | 22:14 | מאת: adi

אנסטסיה, אני אישית מכירה מישהו בן 24 עם אותה בעיה. כן, לתזונה יש השפעה כלשהי (אם כי היום יודעים שהיא פחותה בהרבה) על הכולסטרול. צריך גם פעילות גופנית ובהרבה מקרים, גם תרופות. עדי

אנסטסיה שלום! זכורני שליטל כבר ענתה על שאלתך זו ב - 24/3 . נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית