קפאין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/12/2006 | 19:01 | מאת: אלה

ג.נ. מאחר ששתיית משקאות שיש בהם קפאין משפיעה לרעה על כמה מצבים רפואיים, אך משפיעה לטובה במניעת מצבים רפואיים אחרים, באיזה מצבים עולים נזקיה על תועלתה ובאיזה מצבים עולה תועלתה המניעתית על נזקיה? אשמח מאוד אם גם תוכלי לתת לי מס' דוגמאות. בברכה, אלה

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2006 | 11:48 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, היחסרון העיקרי של קפאין הוא בכך שגורם לעליה בלחץ דם אצל חלק מהמטופלים וגם אז לא באופן דרסטי, לכן צריכה של עד 2 כוסות קפה ביום אינן מזיקות לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם מאוזן. מעבר לכך מחקרים הראו בנשים כי צריכת קפאין מוגברת הורידה שכיחות לסרטן הכבד ואלצהיימר ואף לאוסטאופורוזיס (מה שנחשב הפוך עד מחקר זה שכן קפאין גורם להפרשה מוגברת של סידן בשתן- חלק זה של המחקר טרם הובהר ), מעבר לכך לא מצאו משהו מועיל נוסף. כך שקפאין אינו מוצר המזן הטוב ביותר שיש, ברמות סבירות אינו מזיק במיוחד, וכנראה שגם התועלת אינה משמעותית, לפחות מבחינה סטטיסטית. הסוד הוא, לצרוך מהכל, במינון סביר, לגוון במזונות, שלמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, המנעות מעישון וכו'. בברכה, דנה

27/12/2006 | 20:32 | מאת: אלה

שלום דנה, אם, כדברייך המעניינים ביותר, "מחקרים הראו שצריכת קפאין הורידה שכיחות (מחלות שציינת)", הרי שתוצאות אלו לא היו יכולות להתקבל מבלי שתהיינה משמעותיות סטטיסטית, שאם לא כן - לא היה ניתן לומר שהם "הראו" את הנ"ל. מכאן שיש סתירה בין הטענה שהמחקרים הראו וכו' לבין המסקנה ש"התועלת של הקפאין כנראה אינה משמעותית", מה עוד שהורדת השכיחות של כל אחת מהמחלות הקשות שציינת - ובוודאי של כל השלוש (ולמיטב ידיעתי נמצא, בנוסף, שקפאין מוריד גם שכיחות של מחלה נוספת - אבני כליה) מהווה תועלת חשובה ביותר לאנושות בכלל ולחולים לא מעטים בפרט. מאידך, כפי שעולה מדברייך, דווקא ה"חיסרון" של הקפאין אינו משמעותי ביותר (כאשר שותים אותו בכמות מתונה, ומקפידים במיוחד כאשר מדובר בחולי יל"ד). הלא כן? בברכה, אלה בברכה, אלה

מנהלי פורום תזונה קלינית