אורגני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/12/2006 | 12:35 | מאת: אלדד

ג.נ. קראתי שתזונה שאיננה מבוססת על מזונות אורגניים לא יכולה בכל אופן להיחשב כמאוזנת, משום שהערך התזונתי של מזונות לא אורגנים נמוך, עקב השימוש בחומרי הדברה ודישון רעילים ועקב דלות הקרקע (ה"רגילה") במינרלים (לעומת הקרקע בה משתמשים המגדלים האורגנים). האם באמת נחוץ, מבחינה תזונתית-בריאותית, להעדיף מזונות אורגניים (או לאכול דווקא אותם)? לפחות מבחינת הטעם אין לי שום בעיה באכילת ירקות/פירות לא אורגניים - אני נהנה מאוד מטעמם. אודה על התייחסותך. אלדד תודה, אלדד

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2006 | 17:39 | מאת: דנה ויינר

שלום אלדד, בעולם אידאלי וללא הגבלת כסף, הייתי ממליצה לאכול מזון אורגני, לא כי הוא בהכרח יותר מזין אלא בעיקר שהוא יותר בריא, פחות חומרי הדברה וכו'. אך עולמינו אינו מאפשר זאת, ולכן מבחינת קלוריות, חלבון, פחמימות שומן ויטמינים ומינרלים, איני רואה כל הבדל משמעותי, מבחינה בריאותית-איכותית, ודאי וודאי, אך הבחירה היא של הקונה. בברכה, דנה

20/12/2006 | 20:33 | מאת: אלדד

סליחה, לא ירדתי לסוף דעתך. בפתיח כתבת שאורגני יותר בריא, בעוד שבסיפא כתבת שאינך רואה כל הבדל משמעותי מבחינה בריאותית. אז האם הוא יותר בריא, או שאין כל הבדל משמעותי בינו לבין לא-אורגני? ברצוני גם להדגיש שסוגיית הכסף (אליה התייחסת) אינה מעניינת אותי בהקשר לכך. אלדד

מנהלי פורום תזונה קלינית