שאלה נוספת לגבי מרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/12/2006 | 15:38 | מאת: מתעניינת

למרגרינה שברשותי כתוב את הערך תזונתי הבא ( ל- 100 גר'): שומנים צמחיים 80 גר' חומצת שומן טרנס- פחות מ-1 גר' כולסטרול- 0 האם זה בסדר להשתמש בה (מבחינת נזק לכולסטרול)? מה זה שומן צמחי? (איזה סוג שומן זה -חד רווי, רווי...?) והאם זה גם לא בריא?

לקריאה נוספת והעמקה
14/12/2006 | 19:12 | מאת: דנה ויינר

שלום, המרגרינה שאת צורכת הינה הנפוצה בשוק היום. אמנם יש בה פחות מ- 1% חומצות שומן טרנס, אך לא היה ידוע כמה היה לפני השימוש. שומן צמחי, הכוונה לשומן שמקורו מהצומח, לרוב חמניות, תירס, סויה. לכל אחד מהשמנים הרכב חומצות שומן שונה והן מכילות את כל סוגי חומצות השומן באחוזים שונים. אלו לא נחשבים השמנים הטובים ביותר, ועל כן מרגרינה אינה נחשבת למזון בריא. השאלה כמובן בכמה משתמשים, אם למריחה על פרוסה או שתיים ביום, זה זניח, אך אם מדובר בשימוש בבישול ובטיגון, עדיף חמאה או שמן זית או שמן קנולה. למריחה ניתן להשתמש גם בויקול. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית