דיאטה דלת-חלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, עקב מחלת כליות עלי לשמור על דיאטה דלת-חלבון: 0,8-1,0 גרם לכל ק"ג ממשקל הגוף, בנוסף רוב החלבון צריך להיות איכותי - מן החי, הצורך לאכול חלבון איכותי, בנוסף להיותי צימחונית, מקשה וגורם לתחושת רעב, האם "שניצל סויה" נחשב חלבון איכותי? האם הוא יותר איכותי מחומוס או אפונה? כיום כמות ה חלבון בדם אצלי תקינה לגמרי, האם אפשר לשקול החלפת חלק מכמות החלבון בחלבון פחות איכותי אך יותר משביע (לחם למשל)? תודה אסנת
אסנת שלום. לפי שאלתך נראה כי את מבינה את משמעות הדיאטה דלת החלבון אותה את מקבלת על מנת לשמור על תפקוד כלייתי תקין לאורך זמן. לפני שאענה על שאלתך, חסרים לי מספר פרטים, כגון מה כוללת הדיאטה הצמחונית שלך ( האם אוכלת דגים, ביצים ומוצרי חלב ), מהי המחלה הכלייתית הבסיסית ממנה את סובלת, האם את מאבדת חלבונים בשתן וכמה, מה ערכי הבדיקות שלך לתפקוד כלייתי ( קראטנין ואוראה ), משקלך, גובהך וגילך. בעזרת נתונים אלו אוכל לעזור לך יותר. דנה
שלום, אשמח להוסיף את הפרטים החסרים: אני סובלת מ-membranus nephropaty אך כרגע מצבי טוב ללא טיפול תרופתי: אני מאבדת 165mg/24H חלבון, קראטנין 0,8mg/dl בדם CREATININ U/24 1540.00 MG/24H TOTAL PROTEIN 7.00 G/DL ALBUMIN-SERUM 4.30 G/DL גובהי 1,72 משקלי 65קג וגילי 37 אני אוכלת מוצרי חלב וביצים אך לא דגים ובשר, תודה רבה! אסנת