סוכר פירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/11/2006 | 09:23 | מאת: אלה

ג.נ. קראתי שתכונותיו של סוכר פירות דומות לאלו של סוכר לבן. אבקש לדעת: א. האם זה נכון? ב. האם גם התוצאות הבריאותיות השליליות של אכילת פירות דומות לאלה של סוכר לבן (כגון, סיכון לחלות בסכרת, ב-יל"ד, במחלות לב וכו')?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2006 | 14:59 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, סוכר הפירות הינו בעיקר פרוקטוז והינו בעל ערך קלורי זהה לחלוטין של סוכר לבן או חום או דבש. תכונותיו מעט שונות מסוכר לבן, שכן זהו אינו סוכר מעובד אלא טבעי ולכן יותר בריא, הכל עניין כמובן של מינון. הבעיה העיקרית עם פרוקטוז שכאשר נצרך בעודף הופך לשומן בשם טריגליצרידים, ואו אינם בריאים. מצד שני פרוקטוז בפרי מלווה בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים ולכן אינו שווה לסוכר לבן. מסקנה סופית, פרוקטוז לבד לעומת סוכר לבן אינו יותר בריא, כאשר מקורו בפרי פחות בעייתי, אך מומלץ לצורכו בהגבלה גם גך, 3-4 מנות פרי ביום הינן מספיקות לכל הדעות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית