מישקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/04/2002 | 00:46 | מאת: רפי

שלום רציתי לדעת כמה אני צריך לישקול על מנת להישאר רזה (לא מלא או שמן) אבל גם לא מקלון לפחות בערך כי אני מניח שתחום המישקל התקין הניתן לפי גובה וגיל כולל גם מצב בו נראה שמנים (או מלאים) אך מבחינה בריאותית זה עדיין בסדר גובה 1.76 מטר גיל 32

05/04/2002 | 09:05 | מאת: ליטל להב

שלום רפי על מנת לקבוע משקל תקין אנחנו משתמשות במדד שנקרא BMI שהוא למעשה ביטוי היחס בין המשקל (בק"ג) חלקי הגובה (המבוטא ביחידת מטר בריבוע). כאשר מכניסים את הנתונים האלה ומבצעים את החישוב יוצא מספר כלשהו. ישנה סקאלה לפיה אנחנו קובעים אם המשקל תקין: אם התוצאה יצאה בין 18 ל- 25 המשקל תקין. בין 25 ל-27 מדובר בעודף משקל,בין 27 ל-30 מדובר כבר בהשמנה, ומעל 30 מדובר בהשמנה רצינית המלווה בדרך כלל במחלות כגון יתר לחץ דם, סכרת וכדומה. אם תבצע את החישוב לגביך, תוכל לראות כי אדם שגובהו 1.76 מטר, יכול לשקול בין 56 ק"ג ועד 76 ק"ג והדבר יחשב כתקין. יהיה יומרני מצידי לקבוע איזה BMI מדוייק יראה עליך "בול", ואני כמובן לא מסתכלת על זה. אסטטיקה היא ענין של טעם. מקצועית, כל משקל בתחום שציינתי יהיה בסדר. בברכה- ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית