שאלות...
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, 1. כמה קלוריות מכילה פיתה עיראקית ממוצעת? וכמה מזה מגיע משומן (מהו אחוז השומן במוצר?). 2. אני סובלת מצרבות כמעט כל הזמן. עם הזמן למדתי מעצמי בשיטת ניסוי וטעייה איזה מזונות מחריפים לי את התופעה והוצאתי הרבה מזונות אהובים מהתפריט - כל המטוגנים, חריפים, חמוצים, עגבניות מבושלות בכל צורה שהיא (עגבניות חיות הן בסדר), חצילים, מלפפונים בקליפתם, פלפלים אדומים וירוקים ובאופן כללי רוב הירקות, שוקולדים, תה, פירות הדר ומיץ תפוזים טרי (שמאד אהבתי), קפאין - הורדתי הרבה אבל לא לגמרי כי אני חייבת, ואני שותה אותו מדולל עם חלב. השאלה: האם המזונות הנ"ל ידועים כגורמי צרבת, או שהמצב אצלי חריג ויש מקום לפנות לגסטרו? אלו מזונות מקלים על תחושת צרבת, אם יש כאלה בכלל? אינני רוצה להשתמש בקביעות בכדורים סותרי חומצה מכיוון שקראתי שבשימוש ארוך טווח הם גורמים לנזק למערכת הטבעית בגוף ולהחרפת הבעיה. תודה רבה מראש.
שלום אלינור, פיתה רגילה מכילה כ- 250 קק"ל, פיתה עירקית מכילה לפחות 400 קק"ל, אך כמות השומן לא ידועה לי, תלוי במתכון ההכנה. בסך הכל הפחתת את המזונות המתאימים לצרבת כגון קפאין, מזונות חריפים, מזונות בעלי תכולת שומן גבוהה. כמו כן יש להמנע מבצל, שום, אלכוהול ועישון. את שאר המזונות שהורדת לא הוכחו כגורמי צרבת, אך זוהי תחושה אינדבדיאולית. כדורים סותרי חומצה למיניהם אמנם אינם תמימים ויכולים לפגוע בספיגה של חלק מהמינרלים והויטמינים, אך חשפית הושט לחומצה יכולה להיות מסוכנת יותר מחסר תזונתי שניתן להשלים,שכן חשיפה לאורך זמן לחומצה יכולה לגרום לשינויים בושט שעלולים להתפתח לתאים סרטניים. בכל מקרה, הייתי פונה לגסטרואנטרולוג לייעוץ. בברכה, דנה