שיפור תפקוד מע' העיכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/04/2002 | 01:04 | מאת: משה

שלום רב: אני בן 36 בריא בד"כ וללא מחלות כרוניות מלבד נזלת אלרגית וגודש באף. לחץ הדם שלי תקין וכן בדיקות הדם הסטנדרטיות תקינות אצלי. עיקר בעייתי היא בתחום העיכול: אני סובל מגזים מרובים, לעיתים עצירות ולעיתים צואה רכה, לאחר כל ישיבה בשירותים אני מרגיש שלא התרוקנתי ושוב לאחר שעתיים אני נזקק שנית לשירותים- זאת בעיקר בבוקר. אני בעודף משקל של כ- 20 ק"ג מעל המשקל המותר: גובה 1.89 ומבנה גוף בינוני ואני שוקל 106 ק"ג. רוב שעות היום אני מבלה בישיבה בעבודה. אני שותה בבוקר 2 כוסות קפה. ועוד 2 אחה"צ . והתזונה שלי מורכבת בד"כ מלחם, חומוס, טחינה ונקניקים כמו גם ממתקים. פירות וירקות אני אוכל מעט מאוד. בשעות הערב אני מרגיש רעב גדול ואז אוכל הרבה. רציתי לקבל עצה כיצד לשפר את מצב העיכול אצלי כיוון שנגרמת לי אי נוחות רבה . כמו כן כיצד להתגבר על גמילה מקפה: בכל פעם שניסיתי להיגמל מקפה, הרגשתי כאבי ראש שאילצו אותי לחזור שוב ולשתות קפה. תודה מראש !

02/04/2002 | 13:31 | מאת: adi

משה, רצוי שתרד גם במשקל. בכל מקרה, שתה המון מיים, אכול ירקות בכמות נדיבה, ועשה ספורט. עדי

03/04/2002 | 09:48 | מאת: גיל

משה שלום! שאלתך כוללנית והתשובה גם היא - מורכבת, ארוכה ומאוד אישית. במצב כזה, טיפול אישי ע"י התייעצות עם דיאטנית (אם במסגרת קופ"ח או באופן פרטי), יהיה הגישה המתאימה יותר. באופן כללי אוכל לומר שאתה מתאר סדר יום והרגלי אכילה כאלו שבאמת יכולים לגרום לחוסר נוחות ואי סדירות במערכת העיכול. שינוי ההרגלים ע"י גיוון המזון, הוספת פעילות גופנית וניסיון להורדה במשקל, יסייעו לך רבות. פנה לטיפול! נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית