שאלות על סיבים וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/09/2006 | 22:29 | מאת: שרון

האם בפירות וירקות ללא קליפה יש סיבים תזונתיים? האם סיבים תזונתים מונעים ספיגת מינרלים- אבץ, ברזל ובמיוחד סידן למה מומלץ לקחת כמוסות סידן רחוק ממוצרי חלב- הרי שניהם מכילים סידן והבנתי שהגוף יכול לספוג עד 500 מ"ג סידן בבת אחת. אז מה הבעיה לצרוך יוגורט (שאינו מכיל ויטמין די)וכמוסת סידן (שמכילה ויטמין די)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2006 | 19:27 | מאת: דנה ויינר

שלום שרון, בפירות וירקות ישנם סיבים תזונתיים גם בתוך הפרי, אך מבחינת אחוזים הרוב נמצא בקליפתם. לאו דווקא הסיבים הם אלו שמפריעים לספיגת סידן ברזל וכו' אלא חומרים אחרים, כמו פיטטים הנמצאים בירקות ובפירות שמעכבים ספיגתם. ספיגת סידן וברזל הינה רגישה ביותר, תלויה בחומציות והינה לכל היותר 50% ממה שאנו צורכים, לכן רצוי לצורכם בנפרד כתוספים. אחד המעכבים של ספיגת סידן, זה הרבה סידן, העמסה גדולה תגרום בסופו של דבר לעיכוב, לכן מומלץ לצרוך סידן בסוף הארוחה. כמו כן במרבית מוצרי החלב יש הרבה זרחן הנקשר לסידן ויוצא בצואה. אין בעיה לצרוך יוגורט ולקחת ויטמין D בנפרד, לא חייב עם כמוסת סידן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית